90’lı yıllardan günümüze kadar uzanan ekose desenli kıyafetlerin modası hız kesmeden devam ediyor. Eskiden sadece kışın moda olan ekose desenli kıyafetler, son yıllarda her mevsimde ve her yerde karşımıza çıkabiliyor. Özellikle 90’lı yılların kış modasında etek ve paltolarda gördüğümüz desen, günümüzde elbise, etek, pantolon, çanta, şapka, şal ve gömleklerde yerini aldı. Ekose desenini artık her kumaş üzerinde görmek mümkün. Peki, moda dünyasında bu kadar sevilen ve her kumaşta, her sezon giyilebilir hale gelen ekose desenli kıyafetler ile nasıl kombin yapmalısınız?
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.
Öncelikle, ekose bir kumaş değildir. Ekose, bir kumaş desenidir. Yatay ve dikey çizgilerden oluşan kare desenlere ekose desen demektedir. 90’lı yıllarda moda olan desen, genellikle kalın kumaşlarda ve kışın kullanıldığı için desenin kumaşla özdeşleşerek ekose kumaş olarak dilimize yerleşmiş olduğu düşünülür.
Ekose desenli kıyafetler hem tarz hem de nostaljik parçalardır. Fakat tek başına hareketli olan parçaları kombinlerinizde kullanırken dikkatli olmalısınız. Hem ekose desenli bir parça hem de aynı harekete ya da renk geçişine sahip başka parça ile kombin yapmanız şıklığınızı zedeleyebilir. Bu yüzden ilgili parçaları düz renk parçalar ile kombin yapmanızı tavsiye ederiz.
Desenli pantolon ve ceket takımınızı, düz renk triko gömlek kadın, aksesuar ve ayakkabı ile yumuşatabilirsiniz. Söz konusu kumaşlar, en az üç renkten oluşur, bu yüzden kombin yaparken desenin sahip olduğu renklerle uyum sağlayacak parçaları bir araya getirmeniz gerekir.
Ekose eteklerin nostaljik ruhunu klasik stilinize yansıtın. Klasik kesim veya kalem eteklerinizi gömlek ve ceketlerinizle kombinlemeyi deneyin. Ofis stilinin vazgeçilmezi olan kalem eteklerinizi, ekose desenli kıyafetlerden seçebilirsiniz. Örneğin, etekler, klasik giyinmeniz gereken zamanlarda kurtarıcı parçanız olur. Peki, ekose üstüne ne giyilir? İlgili desende bir kalem etek kendi içinde hareketli bir parça olduğu için üzerine giyeceğiniz şifon ya da triko bir gömlek ile zahmetsizce elegan olabilirsiniz.
Ekose ceketler, hem klasik hem de modern stillerle uyum sağlayarak gardıropların vazgeçilmez parçası olmayı sürdürüyor. Günlük kombinlerde ceketinizi sade bir beyaz tişört ve yüksek bel mom jean ile eşleştirerek rahat bir zarafet yakalayabilirsiniz. Altına giyilen spor ayakkabılar veya botlar, kombini tamamlayarak casual bir görünüm oluşturur. Ofis stili için ise, ekose desenli kıyafetleri, ince bir balıkçı yaka kazak ve siyah dar pantolonla kombinleyebilir, topuklu ayakkabılar ve minimal aksesuarlarla zarif bir dokunuş katabilirsiniz.
Renk uyumuna dikkat etmek, kombinlerde önemli bir detaydır. Ceketin baskın rengini nötr tonlarla dengeleyerek karmaşık bir görünümden kaçınabilirsiniz. Örneğin koyu renkli bir modeli, bej veya krem tonlarında triko bluz modelleri ve pantolonla kombinlemek hem zarif hem de dengeli bir stil sunar. Farklı tarzlarda kullanılan parçalar, doğru parçalarla birleştirildiğinde her ortama uygun göz alıcı bir stil yaratmanıza yardımcı olur.
Ekose oduncu gömlek ile sokak stilinizi yansıtabilirsiniz. Konforunuzdan ve stilinizden ödün vermeden eşsiz olmak istediğiniz zamanlarda oduncu gömlekleri tercih edin. Bu ekose desenli kıyafetleri kolaylıkla farklı parçalar ile kombinleyebilirsiniz. Örneğin, kahverengi oversize oduncu gömleği, cigarette beyaz triko pantolon ve ekru askılı body ile kombin yaparak günlük stilin tadını çıkartabilirsiniz. Daha soft bir görünüm içinse krem oduncu gömlek, siyah crop top ve ekru şort kombininizle yaz akşamlarında şıklığınızla göz doldurabilirsiniz.
Havuç model, bol paça, İspanyol paça, dar paça ve daha birçok çeşit ekose pantolonu piyasa bulabilirsiniz. Stilinize ve proporsiyonunuza uygun pantolonu seçtikten sonra kombinlemek için doğru üstü bulmanız gerekir.
Ekose pantolonlarınızı kombinlerken üst giysi olarak kullanacağınız doğru parçalar, düz olanlardır. Desen, içerisinde en az üç renk ile hareketli bir modeldir. Bu yüzden göz yormayan bir kombin için dengeli ilerlemeniz gerekir.
Koyu renk ekose desenli kıyafetlerinizi, düz açık renk üst giysileri ile açık renk desenli pantolonları ya koyu ya da pastel tonlarda üst giysiler ile kombinlemelisiniz. Yani pantolonunuzla kombin yaparken zıtlıklardan yardım almanız gerekir. Örneğin, siyah yüksek bel pantolonu, kemik şifon gömlek ile kombin yaparak klasik stilinizi yansıtabilirsiniz. Hardal bol paça pantolonu, siyah askılı atlet ile kombin yaparak nostaljik eleganlığın keyfini sürebilirsiniz.
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.
Tüm ekose desenli parçalarda olduğu gibi ekose desenli gömleklerinizi de düz parçalar ile kombinlemiz gerekiyor. Desenli gömleğinizi kombininizin şıklığını tehlikeye atmaması ve göz yormaması için sade bir pantolon veya etek ile kombin yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken renklerin uyumudur. Desenli gömleğinizin içerisinde bulanan renklerden birini seçip altına giyeceğiniz parçayı belirleyebilirsiniz. Mavi bir gömleği, düz siyah ya da düz beyaz pantolon ile kombin yapabilirsiniz. Siyah gömleğinizi beyaz ya da kırmızı bir etek ile kombinleyebilirsiniz.
Ekose deseni ne kadar zarif dursa da herkes için sonuç aynı olmayabilir. Bazen ekose desenli kıyafetler fazla kilosu olduğunu düşünen kadınlar için doğru bir tercih olmayabilir. Özellikle iri desenler, sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Eğer fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz, seçeceğiniz desen minik ve mat renkli olmalıdır.
Dikkat çekici yapıları sayesinde ekose desenli kıyafetler, genellikle sade bir aksesuar seçimi gerektirir ve bu da stilinizi tamamlamayı oldukça kolaylaştırır. Ekosenin hareketli desenleri, aksesuarları arka planda tutmayı gerektirdiğinden, uyumlu parçalar seçmek “kombinimle uyumlu ne takabilirim?” stresini ortadan kaldırır. Eğer kıyafetlerinize aksesuar eklemek istiyorsanız, sade ve minimal tercihlerle stilinizi destekleyebilirsiniz. Örneğin, düz renk bir saat, zarif küçük küpeler ve ince bir kolye söz konusu desenin dikkat çekiciliğini gölgede bırakmadan şıklığınızı vurgulayan doğru seçimlerdir. Siz de kombinlerinizde eşsiz modellerle stilinizi yansıtmak için bu süreçte Mısırlı 1951’in kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.